DRY NEEDLING

Dry needling  eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Hoito perustuu  neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.
Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja.

Dry needling ei ole akupunktiohoitoa.

Trigger-pisteet ovat herkkiä tai kipeitä pisteitä lihaksessa jotka tuntuvat pinnallisissa lihaksissa kireinä juosteina tai hernemäisinä pisteinä. Kireät juosteet ovat jatkuvasti lyhentyneessä tilassa olevia lihassyitä .
Trigger-pisteet aktivoituvat yleensä toistuvan rasituksen, stressin tai esimerkiksi kroonisen kivun seurauksena.

Dry needling on saanut alkunsa 1940-luvulla ja sitä on tutkittu paljon. Se on myös hyväksytty maailmanlaajuisesti yhdeksi kivunhoitomenetelmäksi.
Dry needling-käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja trigger-piste johon neula laitetaan. DN-hoidolla voidaan käsitellä tehokkaasti myös lihaksia jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla kuten syviä pakaralihaksia. Syvempien lihasten kohdalla määritetään tarkasti kehon anatomiset rakenteet, kuten hermojen ja verisuonten kulkureitit. Kun neula on asetettu paikoilleen saattaa tuntua hetkellistä paineen tunnetta ja joskus myös paikallinen lihasnykäys.

Hoito voidaan turvallisesti tehdä lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Tyypillisiä hoidettavia alueita ovat ylä- ja alaraajat, rintalihakset, selän, hartian ja niskan seutu sekä kasvojen alueella purentalihakset. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.

Esteet dry needling-käsittelylle:
– verenvuotosairaus
– lääkitys joka altistaa veren verenvuodolle
– neulapelko
– akuutti vamma
– hoidettavassa raajassa lymfanestekierron häiriö
– infektio
– hoito on muista syistä sopimaton tilanteeseen nähden