Seksuaalineuvonta

”Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakas- tai potilastyötä. Sen keskeisiä alueita ovat seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat. Seksuaaliterveyden edistäminen sisältyy useisiin viimeaikaisiin terveydenhuollon suosituksiin. Seksuaalineuvonta kuuluu siis oleellisena osana ehkäisevän terveydenhuollon palveluihin.”

Väestöliitto

Seksuaalineuvonta on seksuaalisuuteen liittyvää neuvontaa, ohjausta ja tiedon jakamista ilman ennakkoluuloja. Sen tarkoituksena on tarjota tukea ja antaa asiakkaalle tilaisuuden keskustella joko ajankohtaisista tai aiemmin koetuista asioista sekä etsiä yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja mahdolliseen ongelmaan.

Seksuaalineuvontaan voit hakeutua mikäli sinulla on pohdittavaa esimerkiksi seksuaalisesta haluttomuudesta tai sinulla on muita seksuaalielämän haasteita kuten esimerkiksi yhdyntäkivut tai erektio-ongelma. Jos sinulla on itsetunto-ongelmia, kehokuvahaasteita tai pohdit oman terveytesi/sairauksien vaikutusta seksuaalisuuteesi voi seksuaalineuvojan kanssa keskustelu olla paikallaan.

Vastaanotolle voit tulla kumppanin kanssa yhdessä tai yksin. Siellä on lupa pohtia omaa seksuaalisuutta suhteessa sekä myös toisen seksuaalisuuden herättämiä tunteita ja kysymyksiä. Voit käsitellä myös lastesi/nuoresi seksuaalisuuden esiin nostamia kysymyksiä.

Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikenikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Yleensä tapaamisia on 2-5 kertaa, joiden aikana käsitellään haluamiasi aihealueita. Tulee kuitenkin huomioida, ettei kyse ole terapiasta. Mikäli ongelma vaikuttaa enemmän terapian piiriin kuuluvalta, pyritään asiakas ohjaamaan sen suuntaan. Kaikki keskustelu neuvonnassa on luottamuksellista ja vaitiolovelvollista.  Neuvonta ei koskaan sisällä fyysistä kontaktia asiakkaan ja neuvojan välillä.

Vastaanottoajat ovat 60 min aikoja. Vuoden 2022 loppuun asti palvelu -50%. 35e/ h. 

Etsin myös harjoitusasiakasta, joka on valmis sitoutumaan 5x tapaamiseen lopputyötäni varten. Hänelle käynnit ovat ilmaisia. Kaikki tapahtuu asiakkaan puolelta täysin nimettömänä. Kysy minulta rohkeasti lisää asiasta.